ACTIVITATI

Hits: 7748

Fiind cotată ca o unitate de învățământ de elită, Școala Gimnazială Nr.56 a făcut eforturi constante  să  păstreze  linia  educațională  cunoscută și apreciată de părinți  și de factorii locali.   

Pentru a păstra această linie cunoscută, în cadrul  școlii noastre s-au desfășurat numeroase  activități  curriculare și extracurriculare.

Școală  Gimnazială Nr. 56  este o școala cu tradiție, înființată în anul 1948. Este  amplasată pe artera de circulație Bulevardul Pache Protopopescu 109 A,  sector 2  în apropiere de  multe noduri de transport, inclusiv metrou. Școala noastră dispune de 30 de săli de clasă, sală de sport, terenul de sport,  iar în proximitatea școlii noastre se află Parcul Tolbuhin. Cei 1663 elevi ai școlii - 916  în învățământul primar, 747 în  gimnaziu - sunt organizați în 58 clase: 30  învățământul primar şi 28  în învățământul gimnazial. Este o organizație receptiva la nou, la schimbare, mărturie stând clasa cu  predare intensivă a limbii engleze de la ciclul gimnazial, precum şi calitatea  factorului uman.  Calitatea procesul de predare - învățare, evaluare este asigurată de un colectiv didactic valoros, apreciere susținută de procentul de promovare, constant, de peste 98,78 %  obținut de elevii școlii noastre la Examenele Naționale.

Credem că specificul Școlii Gimnaziale Nr.56  este dat în primul rând de climatul de învățare şi de învățământul de performanta, pe care îl urmăresc să-l realizeze cu consecvență, învățătorii, profesorii şi elevii, rezultatele confirmând un evident progres, care conferă în continuare prestigiul acestei școli.

În anul școlar 2016-2017 se desfășoară la clasele V-VIII cursuri opționale  alese din oferta  educațională a școlii noastre.

 Cursurile se desfășoară în două ture - tura I: clasele primare,  şi tura a II-a: clasele V-VIII, (de la ora 12.00 sau 13.00). Programul se încheie zilnic la ora 18.00 sau 19.00.