SCOALA GIMNAZIALA NR.56

ESTE CENTRU DE TESTARE CAMBRIDGE. (KET, PET, FCE)

Scoala antreprenoriala 2018

Hits: 929

Școala Gimnazială nr.56 a primit distincția de “Școala Antreprenorială a Anului”

 

Școala noastră a fost desemnată ca fiind una din cele șase unități de învățământ din România recunoscute ca fiind “Școli Antreprenoriale ale Anului”.

Distincția a fost acordată miercuri, 23 mai, în cadrul Galei „Investește în educație!” găzduită de Ateneul Român din București.

Această distincție ne onorează și confirmă eforturile depuse de profesorii Școlii Gimnaziale nr.56 în sensul alinierii priorităților și valorilor educaționale asumate de școală, la obiectivele de dezvoltare angajate la nivel european. Deși suntem o școală de nivel gimnazial, considerăm că educația antreprenorială este o abilitate ce aduce plus valoare și care nu trebuie să lipsească din portofoliul de competențe al elevilor noștri.

Pentru rezultatele obținute în cadrul acestui proiect, le mulțumim tuturor cadrelor didactice implicate și în special doamnei prof. Monica Popa care a avut o contribuție importantă la obținerea acestei înalte distincții.

 

Școala Antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european, demarată de Junior Achievement (JA) Europe și recunoscută de Comisia Europeană. În unitățile de învățământ, proiectul dezvoltă strategii care stimulează educația antreprenorială la clasă precum și abordarea antreprenorială în educație, prin implementarea de proiecte și inițiative ale școlilor în relație cu comunitatea locală.

“Criteriile de evaluare din cadrul competiției se aliniază la obiectivele strategiei Europa 2020, strategie a Uniunii Europene care are ca scop dezvoltarea creativității și inovației, inclusiv a antreprenoriatului, la toate nivelurile de educație și formare. Mai precis, programul se aliniază noilor priorități pentru Cooperarea europeană în educație și formare prezentate de comisarii Thyssen și Navracsics în data de 1 septembrie 2015” (Junior Achievement).

Competiția se desfășoară în paralel în peste 15 țări europene și are ca obiectiv recunoașterea la nivel național și european a celor mai bune școli în domeniul educației antreprenoriale prin acordarea distincției „Școala Antreprenorială a Anului”.